Agrarisch Ondernemer 2013

Wentelteefjes

« Terug naar Ontbijt

Ingrediënten:

  • 2 eieren
  • 2 zakjes vanille suiker
  • 1 theelepel kaneelpoeder
  • 2 1/2 dl melk
  • 8 sneetjes wit-casinobrood
  • 40 g boter of margarine

Bereidingswijze:

In een diep bord de eieren, vanillesuiker, kaneelpoeder en melk loskloppen. Sneetjes brood één voor één door het eimengsel wentelen en op elkaar in ander diep bord leggen. Rest van het eimengsel over de broodstapel schenken. Laten intrekken totdat alle sneetjes doorweekt zijn.

In een  grote koekenpan helft van boter verhitten en de helft van de  sneetjes brood in ca. 5 minuten goudbruin bakken, halverwege voorzichtig keren. Wentelteefjes uit de  pan nemen. Rest van de  boter verhitten en op dezelfde manier de overige  wentelteefjes bakken. Serveren met poedersuiker, jam ,kaneelpoeder.

 

Breek de dag, tik een gezond en lekker eitje!