Agrarisch Ondernemer 2013

AGRARISCH ONDERNEMER 2013

Op 30 mei 2013 werden wij gekozen tot dé Agrarisch Ondernemer van het jaar. Het juryrapport was helder: “John en Marian Claessens uit Ysselsteyn zijn ware ambassadeurs van de pluimveehouderij. Echte topondernemers; enorm gedreven. ‘Ongewoon gewoon’, zoals ze zelf zeggen. Ze staan midden in de samenleving, promoten hun product en dragen bij aan maatschappelijke projecten. Claessens-Jenniskens Pluimveebedrijven BV is in korte tijd sterk gegroeid en telt inmiddels vijf locaties.

De Limburgers hebben hun onderneming volledig onder controle. Financieel gezond, al zit de lage eierprijs nu even niet mee. Het hoort bij de risico’s van het ondernemerschap. Zij laten zich niet uit het veld slaan door tegenslagen. Ze zoeken direct naar oplossingen en zijn in hun bedrijfsvoering niet gebonden aan voer- of afzetcontracten. John en Marian Claessens beheersen het productieproces van a tot z. De ondernemers onderscheiden zich in de bedrijfstak door hun gesloten bedrijfsvoering. Eendagskuikens worden op het eigen bedrijf opgefokt en klaargemaakt voor de legperiode. Hygiëne speelt een belangrijke rol in de bedrijfsvoering en de hele productie is antibioticum-vrij. Een prestatie van formaat.”

 

Uit handen van Sharon Dijksma, toenmalig staatssecretaris van Economische Zaken, ontvingen John en Marian de cheque van €12.500. Dit bedrag is geschonken aan het Kanthari project in India. Zij wonnen niet alleen de juryprijs maar ook de publieksprijs. Met 34% van de stemmen wees ook een overgrote meerderheid van het publiek ons aan als hun favoriet. De cheque met €2.500 ging naar Het Zorghuus in Ysselsteyn. Een kleinschalige woonvoorziening in het centrum van Ysselsteyn voor mensen met dementie en mensen met een verstandelijke of meervoudige beperking.