Agrarisch Ondernemer 2013

AGRARISCH ONDERNEMER 2013

John en Marian Claessens-Jenniskens zijn op 30 mei 2013 uitgeroepen tot Agrarisch Ondernemer van het Jaar 2013. Dé Agrarisch Ondernemer van het jaar is een topondernemer met passie, lef en visie. Een deskundige jury beoordeelt de inzendingen.

Volgens het juryrapport zijn John en Marian Claessens ware ambassadeurs van de pluimveehouderij. Echte topondernemers; enorm gedreven. “Ongewoon gewoon”. Ze staan midden in de samenleving, promoten hun product en dragen bij aan maatschappelijke projecten. “Ontmoeten en zichtbaar zijn,” is het motto van John en Marian geworden sinds ze zijn uitgeroepen tot Agrarisch Ondernemer 2013. Hier een aantal van de prachtige ontmoetingen.

“Een prikkelend interview met Astrid Joosten tijdens de uitreiking. Op haar vraag hoeveel antibiotica we gebruiken, moesten we drie keer zeggen: Niets, wat niet ziek wordt, hoef je niet beter te maken.”
“Na de nominatie zijn we actief stemmen gaan werven. En wij wonnen ook de publieksprijs! Geweldig; de cheque met € 2.500 ging naar Het Zorghuus in Ysselsteyn!”

De bekendmaking van de winnaar. Uit handen van Sharon Dijksma, staatssecretaris van Economische Zaken, ontvingen John en Marian de cheque van €12.500. John en Marian schonken dit bedrag aan het Kanthari project in India. Linkse foto v.l.n.r.: Douwe, Aafke, Jelle en Femke Claessens.

Op 12 juni bezochten Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima provincie Limburg. John en Marian waren ook uitgenodigd en boden hen eieren aan. De Koning reageerde dat eieren heerlijk zijn maar dat ze niet zo goed zijn voor je cholesterol.
Marian’s antwoord: “Het cholesterolverhaal is achterhaald. Elke dag een ei mag.” Zo zie je maar; ei promotie is belangrijk!

Publicaties:
Pluimveebedrijf maakt indruk op staatssecretaris – Pluimveehouderij 28 maart 2014
We varen onze eigen koers – Pluimveehouderij 10 mei 2013
‘Het verhaal van de boeren moet verteld worden’ – Boerderij Weekend – Pluimveehouderij 21 juni 2013
Een pluimveebedrijf met een missie – Pluimvee juli/aug 2013
Laat zien en horen waar je mee bezig bent.– Info Bulletin Accon AVM
‘Delen is vermenigvuldigen’ – Nieuwe Oogst 28 maart 2015