Agrarisch Ondernemer 2013

Assortiment

Claessens-Jenniskens Pluimveebedrijven richt zich op de productie van consumptie eieren en het afleveren van opfokhennen. Alles voldoet aan de huidige Europese- als Nederlandse wet- en regelgeving. Het gehele bedrijf is IKB-EI gecertificeerd. Tevens is het bedrijf, sinds 2019, aangesloten bij de Coöperatie SecurEgg Farmer. Deze samenwerking heeft als doel: het borgen van voedselveiligheid van de consumptie eieren en legpluimvee.

Ongesorteerde scharreleieren wit

Leghennen welke in-house leven in een volièrehuisvesting. De eieren krijgen stempelcode 2. Deze worden als heel ei verkocht. De keuze van legras voor deze huisvesting heeft als kenmerk dat ze eieren legt die lang klein blijven. Het gewicht blijft gedurende geruime tijd onder de 62 gram. Uitermate geschikt voor de kookmarkt.  Dieren worden gehouden met hele snavels. Leghennen blijven tot einde legperiode goed in het verenkleed. Eieren kunnen op plastic of kartonverpakking met 10.800 per pallet worden klaargemaakt voor verzending.

Certificeringen: IKB-EI, SecurEggFarmer, KAT en VLOG.

Ongesorteerde kolonie eieren wit

Leghennen welke in-house leven in een koloniehuisvesting. De eieren krijgen stempelcode 3. Deze worden als heel ei verkocht. De keuze van legras voor deze huisvesting heeft als kenmerk dat ze zich in de beginperiode kleine eitjes legt voor de kookmarkt. Naarmate de kippen ouder worden, leggen ze grotere eieren. Deze eieren zijn uitermate geschikt voor de ei-productenmarkt. Dieren worden gehouden met hele snavels. Het koloniesysteem kenmerkt zich door een gezonde darmgezondheid van de leghen, omdat mest en kip altijd gescheiden zijn. Eieren kunnen op plastic of kartonverpakking met 10.800 per pallet worden klaargemaakt voor verzending.

Certificeringen: IKB-ei en SecurEggFarmer.

Opfokhennen volière- als koloniehuisvesting

De opfokfaciliteiten bij Claessens-Jenniskens Pluimveebedrijven is op te splitsen in een volière- en kolonie opfok. Daarin bestaat de keuze om de dieren op te vangen in de opfokvolière van Big Dutchman of een Hellmann koloniesysteem. De keuze voor voerleverancier is vrij.

Certificeringen: IKB-EI, SecurEggFarmer en optioneel bij volière de KAT- en VLOG-certificering.

Huisverkoop van boerderij verse eieren

Naast de reguliere eierstromen is het waardevol om lokaal zichtbaar te zijn als bedrijf. Daarom is er in 2014 gestart met de huisverkoop van boerderij verse eieren om de directe relatie met de consument vorm te geven. In de ei-automaat zijn eieren te koop per 10, 20, 30 en 60 eieren. Daarnaast worden ook XXL-eieren per 10 aangeboden (dubbeldooiers).

Van deze regionale verkoop gaat 2 cent per ei naar het goede doel: Big Challenge, farmers against cancer. Deze organisatie doet jaarlijks mee aan het evenement: de Alpe d’HuZes. Een uniek sportief event waarbij zoveel mogelijk geld wordt ingezameld voor onderzoek naar kanker. Dit geld wordt ingezet bij KWF voor onderzoek dat dagelijks levens verandert. Zoals het KWF het zelf verwoordt: “Meer mensen die beter leven met en na kanker.”