Agrarisch Ondernemer 2013

Tiroler Gröstl

« Terug naar Hoofdgerecht

Ingrediënten:

  • 4 eieren.
  • 600 gram aardappelen
  • 1 ui
  • 300 gram spekjes
  • 80 gram boter
  • Peper en zout
  • 1 theelepel oregano

Bereidingswijze:

Recept voor 4 personen

Bak de spekjes  in een beetje boter. Kook de aardappelen ongeveer 10 minuten en snijd de aardappelen in dunne plakjes. Doe een beetje boter in de pan en fruit de ui. Voeg daarna de aardappelschijfjes en spekblokjes toe. Voeg ook peper, zout en oregano naar smaak toe. Bak de aardappelen goudbruin onder regelmatig omscheppen. Bak ondertussen de eieren als spiegelei.

Schep de Gröstl op borden, bestrooi met gehakte peterselie, en leg er een gebakken ei bovenop. Eventueel serveren met een salade.

Mahlzeit!

Breek de dag, tik een gezond en lekker eitje!