Agrarisch Ondernemer 2013

Ingrediënten:

  • 2 eierdooiers
  • 1 ei
  • 2 eiwitten
  • 40 gram suiker
  • 1 snufje zout
  • 250 gram mascarpone
  • 2 blaadjes witte gelatine
  • 2 eetlepels vieux
  • 4 eetlepels Amaretto
  • 125 ml. koude espresso
  • 1 biscuittaartbodem
  • cacaopoeder
  • 1/2 zakje vanillesuiker

Bereidingswijze:

Klop de eierdooiers, de vanillesuiker, 20 gram  suiker en het zout tot een dik schuim. Roer de mascarpone er snel doorheen (niet te lang anders wordt het boter). Week de gelatine in koud water en knijp deze uit. Verwarm de vieux en 2 eetlepels Amaretto. Los hierin de gelatine op en roer deze door de mascarpone crème, waarna de crème in de koelkast wordt gezet.

Roer de resterende Amaretto door de espresso. Leg de taartbodem op de bodem van een vlakke schaal, schenk de espresso erover en strooi er de cacaopoeder overheen.

Klop de eiwitten stijf en voeg 20 gram suiker beetje bij beetje toe. Schep het schuim luchtig door de mascarpone crème. Verdeel het mengsel over de in espresso gedrenkte taartbodem en zet het gerecht 2 á 3 uur in de koelkast.

Bestrooi de tiramisu voor het opdienen met cacao.