Agrarisch Ondernemer 2013

Oud-Hollandse Appel-kaneel cake

« Terug naar Gebak

Ingrediënten:

  • 4 eieren (middelgroot)
  • 1 pak Koopmans Oud-Hollandse Appel-kaneelcake
  • 175 gram roomboter of margarine
  • 1 grote appel (bijv. Elstar of Jonagold)

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 160 graden (elektrisch) 150 graden (hete lucht) stand 2-3 (gasoven).

Vet de cake vorm in met boter of bakspray.

Schil de appel en snijd in kleine blokjes.

Klop de boter met de mixer zacht en romig.

Voeg de cakemix en de eieren in één keer toe.

Roer het geheel met de mixer op de laagste stand  circa 1 minuut tot een glad geheel.

Klop het beslag daarna met de mixer op de hoogste stand in 2-3 minuten tot een luchtig beslag.

Doe het beslag in de cakevorm en zet de cake direct in de oven.

Bak de cake in 60-75 minuten gaar en goudbruin.

Laat de cake 3-4 minuten afkoelen in het blik.

Haal de cake uit de vorm en laat de cake met de bolle kant naar boven afkoelen.

 

Breek de dag, tik een gezond en lekker eitje!