Agrarisch Ondernemer 2013

Omelet boordevol paddestoelen

« Terug naar Lunch

Ingrediënten:

  • 6 eieren
  • 300 g gemengde paddenstoelen...
  • 1 kleine sjalot
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 2 takjes verse salie
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 50 ml. room
  • zout
  • versgemalen peper

Bereidingswijze:

Recept  voor 4 personen:

Kluts de eieren in een ruime schaal los met een garde. Voeg hier de kerriepoeder, zout en versgemalen peper aan toe. Borstel de champignons schoon en snijd ze in kleine stukjes of plakjes. Maak de sjalot schoon en snipper deze fijn. Verhit een klein beetje olijfolie in de koekenpan en bak hierin de champignons en het sjalotje. Giet na ca. 2 minuten het geklutste ei erover en laat het vuur laag, zodat het ei rustig door kan garen. Voeg dan de fijngehakte blaadjes salie toe. Keer de omelet voorzichtig om, zodra de eerste kant goudbruin gebakken is. Laat de omelet nog een minuut op middelhoog vuur goudbruin bakken en serveer het met brood.

 

Breek de dag ,tik een gezond en lekker eitje!