Agrarisch Ondernemer 2013

Ingrediënten:

  • 5 á 6 eieren
  • peper
  • zout
  • klein scheutje melk
  • Vulling naar keuze, paprika, tomaat, rucola, feta, zongedroogde tomaat, basilicum of gerookte ham

Bereidingswijze:

Recept voor 6 muffins

Verwarm de oven voor op 180 graden. Neem een muffinvorm en vet deze licht in met een beetje olie op een stukje keukenrol (of gebruik muffincups). Breek de eieren in een kom en voeg  peper en zout naar smaak bij. Je kunt eventueel een klein scheutje melk toevoegen om het geheel iets romiger te maken. Kluts alles goed door elkaar met een garde, tot er luchtbelletjes ontstaan.

Doe vulling naar keuze in de muffinvorm. Giet hier het eimengsel overheen. Zet de vorm  20 minuten in de oven, houd goed in de gaten dat je muffins niet verbranden. Zet na 20 minuten de oven uit, maar haal de vorm niet uit de oven! Laat hem op deze manier afkoelen. Als het afgekoeld is, kun je je muffins uit de oven halen!

 

Breek de dag, tik een gezond en lekker eitje!