Agrarisch Ondernemer 2013

Ingrediënten:

  • 2 eidooiers
  • 1 theelepel gladde mosterd
  • zout
  • peper
  • 1 theelepel witte wijnazijn
  • 250-300 ml arachide- of olijfolie
  • 2 theelepels citroensap

Bereidingswijze:

Zet een kom op een vochtige doek, zodat deze stevig staat tijdens het kloppen.

Zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Zo emulgeren (mengen) ze beter.

Meng 2 eidooiers met 1 theelepel (gladde) mosterd, zout en peper.

Klop 1 theelepel witte wijnazijn erdoor.

Voeg al kloppend, eventueel met een mixer op halve stand,250-300ml arachide- of olijfolie druppelsgewijs toe.

Als de mayonaise dik genoeg is 2 theelepels citroensap erdoor roeren en eventueel nog wat extra zout en peper toevoegen.

 

Breek de dag ,tik een gezond en lekker eitje.