Agrarisch Ondernemer 2013

Ingrediënten:

  • Maaltijdsalade voor 4 personen
  • 4 eieren hard gekookt en in partjes
  • 500 gram krieltjes met schil
  • 1 kilo asperges geschild en in stukken van 3-4 cm
  • 2 kruiden- of kippenbouillon blokjes
  • 200 gram magere gerookte spekblokjes
  • 1 krop sla
  • 200 gram oude boerenkaas in blokjes of reepjes
  • 1 bosje peterselie
  • voor de dressing:
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels mayonaise (zie bijgerechten)
  • 1 theelepel honing

Bereidingswijze:

Kook de krieltjes in de schil in 15-20 minuten gaar. Giet ze af en laat ze uitdampen.

Kook de aspergestukken inwater met de bouillonblokjes in 8-10 minuten beetgaar. Giet ze af en bewaar het kookvocht.

Rooster de spekblokjes in een droge , hete koekenpan krokant.

Meng de ingrediënten voor de dressing.

Breng op smaak met zout en peper.

Halveer de krieltjes, verdeel de sla over de borden.

Schep de asperges, krieltjes, spekjes, kaas en dressing door elkaar.

Verdeel dit mengsel over de sla op de borden.

Garneer met partjes ei en bestrooi met peterselie.

 

Breek de dag ,tik een gezond en lekker eitje.