Agrarisch Ondernemer 2013

Eierkroketjes

« Terug naar Bijgerecht

Ingrediënten:

  • 6 eieren
  • 3 eetlepels geraspte kaas
  • 6 eetlepels paneermeel
  • 6 eetlepels bakolie
  • 2 eetlepels boter
  • 4 eetlepels tarwebloem
  • 250 ml. melk
  • zout
  • versgemalen peper
  • geraspte nootmuscaat
  • citroensap

Bereidingswijze:

Smelt voor de bechamelsaus de boter in een pannetje.

Voeg de bloem al roerend toe let op dat de bloem niet verkleurt.

Voeg al roerend een beetje melk toe en laat de saus al roerend 5 min. zachtjes door koken . Breng de saus op smaak met peper, zout, nootmuskaat en citroensap. Neem het pannetje van de warmtebron en laat het helemaal afkoelen, roer wel af en toe door zodat er geen vel ontstaat. Kook 4 eieren in ongeveer 8 minuten hard, laat ze “schrikken” en afkoelen. Pel de eieren en prak ze fijn, roer ze met de saus en de geraspte kaas tot een glad mengsel. Maak van dit mengsel kleine kroketjes en rol ze door de bloem, daarna door 2 geklutste eieren en tot slot door het paneermeel. Verhit de bakolie in een koekenpan en bak de kroketjes op een middelhoog vuur tot ze goud bruin zijn. Laat de kroketjes niet te lang in de pan, anders bestaat de kans dat ze uit elkaar vallen.

 

Breek de dag, tik een gezond en lekker eitje!