Agrarisch Ondernemer 2013

Cognac taart

« Terug naar Gebak

Ingrediënten:

  • 5 eieren (enkel het eigeel gebruiken)
  • 250 gram witte bastaard suiker
  • 250 gram margarine
  • 3 borrels cognac
  • 2 pakken lange vingers
  • 4 zakjes klop-klop
  • 2 theelepels cacao
  • 1 theelepel Nescafé

Bereidingswijze:

De boter, suiker, eigeel en een borrel cognac mixen, 15 minuten tot een witte massa.
In een bord 1 borrel cognac en 1 borrel water mixen,
daarin de lange vingers met de gladde kant in deppen en omgekeerd in de vorm leggen.
Verdeel dit mooi zodat zoveel mogelijk bedekt is.
Daar de witte massa er  voorzichtig opdoen en verdelen, let op dat de lange vingers niet verschuiven.
Doe daar weer een laag lange vingers op die ook eerst met de gladde kant in de cognac met water zijn gedept,
deze dan ook weer omgekeerd op de witte massa leggen en mooi vol leggen.
Daarna  de 4 zakjes klop-klop met daarbij 1 ruim kopje melk. Doe dan een borrel cognac in een kopje en roer daar de cacao en Nescafé door. Zodra  dit goed gemengd is bij de klop-klop en melk doen en dit ongeveer 5 min tot een stevige massa opkloppen.
Dit  beslag  weer op de laag lange vingers verdelen.
Daarna de bovenkant mooi glad maken en e.v.t. met een vork een motief in maken.
Daarna de Cognac taart 8 uur in de koelkast of in de vriezer.
De taart daarna met een warm mes snijden en kan men er b.v. een chocolaatje of chocolade koffie boontje ter decoratie opdoen.
Breek een paar eitjes voor een heerlijke Cognactaart !