Agrarisch Ondernemer 2013

Ingrediënten:

  • boter of margarine om in te vetten
  • 1/2 theelepel zout
  • 150 g zelfrijzend bakmee
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 125 g basterdsuiker (lichtbruine)
  • 125 g suiker
  • 150 g roomboter
  • 150 gram pure chocolade
  • 4 eieren

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 175 ºC of gasovenstand 3. Vet de bakvorm in en bestrooi deze met bloem. Bakpapier op bodem van vorm leggen en invetten. Breek de chocolade  in stukken. In een kleine pan met dikke bodem op laag vuur boter de chocolade smelten, regelmatig roeren. Van de warmtebron afhalen suiker, basterdsuiker en vanillesuiker door de chocolade roeren. Bakmeel en zout door het chocolademengsel roeren. De eieren één voor één al roerend toevoegen. Beslag in de vorm scheppen en glad strijken. In het  midden van de  oven  de brownie in 30 à 35 minuten gaar bakken. Binnenkant moet smeuïg zijn, niet te droog.  Laat de brownie ca. 30 minuten in de vorm afkoelen. Zijkanten lossnijden, rooster op de vorm leggen, samen keren en de  brownie op het  rooster storten. Bakpapier verwijderen en brownie verder laten afkoelen. Brownie in 16 à 20 vierkanten snijden.

 

Héérlijk voor bij de koffie.