Agrarisch Ondernemer 2013

Bananensoufflé

« Terug naar Nagerecht

Ingrediënten:

  • 3 eierdooiers
  • 3 eiwitten
  • 125 ml. melk
  • 80 gram suiker
  • 3 grote, rijpe bananen
  • 2 eetlepels citroensap
  • 50 gram maizena
  • 10 gram suiker voor het bestrooien van de vorm

Bereidingswijze:

Recept voor 6 personen

Warm de melk iets op. Klop de eierdooiers met 60 gram suiker tot een crème, voeg langzaam al roerend de melk toe. Pel de bananen, pureer ze en schep ze door de crème. Zeef de maïzena erdoor en roer het geheel luchtig door. Klop de eiwitten stijf en voeg langzaam 20 gram suiker toe, schep het eischuim luchtig door de bananen crème.

Vet een soufflévorm (ca. 14 cm doorsnee) in en bestrooi deze met suiker, waarna deze tot ca. 2cm. onder de rand wordt gevuld. Schuif de vorm onder in de (voorverwarmde)  oven. Serveer de soufflé direct.

Elektrische oven : 180 graden

hete lucht oven : 160/180 graden

Gasoven : stand 3

Baktijd : ongeveer 35 minuten