Agrarisch Ondernemer 2013

Avocado met ei en tonijn

« Terug naar Voorgerecht

Ingrediënten:

  • 2 eieren
  • 2 rijpe avocado 's
  • 1 blikje tonijn op water
  • sap van 1/2 citroen
  • 10 sprietjes bieslook
  • 2 eetlepels mayonaise
  • peper
  • zout

Bereidingswijze:

Kook de eieren in 8 minuten hard.

Pel de eieren en snijd ze met een eiersnijder.

Laat de tonijn uitlekken, prak de tonijn met de mayonaise in een schaal.

Knip de bieslook boven de schaal, voeg peper en zout toe.

Snijd de avocado’s  door. en schep ze leeg.

Prak de avocado, meng het met het citroensap tot een gladde moes.

Vul de schil met de avocadomoes.

Leg er een bolletje tonijn op en leg er de plakjes ei bij.

 

Breek de dag, tik een gezond en lekker eitje!