Agrarisch Ondernemer 2013

Asperges met kip en eieren

« Terug naar Hoofdgerecht

Ingrediënten:

  • 2 kipfilets
  • 1 takje verse of 1 theelepel gedroogde majoraan
  • 250 gram krielaardappelen
  • 2 eieren
  • peper en zout

Bereidingswijze:

Bereid de asperges volgens het basisrecept en houd ze warm. Snijd tijdens het bereiden van de asperges de kipfilets in grove stukken en bestrooi deze met peper, zout en majoraan. Verwarm een wok en voeg enkele kneepjes vloeibare margarine toe. Wacht tot de grote bellen zijn weggetrokken en voeg de kip toe. Bak de kip aan alle kanten lichtbruin en gaar.
Kook ondertussen de krielaardappelen gaar en de eieren hard.
Bereid de saus voor asperges volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verdeel de asperges over vier borden. Leg hier de kipstukjes op en verdeel een gedeelte van de saus hierover. Serveer de rest van de saus bij de krielaardappelen en de eieren.

Breek de dag, tik een gezond en lekker eitje!