Agrarisch Ondernemer 2013

Appelbollen

« Terug naar Gebak

Ingrediënten:

  • beetje boter
  • 1 theelepel kaneel
  • 2 eetlepels suiker
  • 2 eetlepels citroensap
  • 50 gram rozijnen
  • 4 kleine appels
  • 4 plakje bladerdeeg
  • 1 ei

Bereidingswijze:

Ontdooi het bladerdeeg op bakpapier op het bakblik. Meng in een kom de rozijnen, citroensap, suiker en kaneel. Schil de appels Laat ze heel, boor het klokhuis uit de appels. Zet de appels op het bladerdeeg. Verwarm de oven voor op 200 graden. Vul de appels met het mengsel en doe er een beetje boter bovenop. Vouw het deeg om de appels en maak het goed dicht. Keer ze om. Klop het ei en besmeer de bollen, strooi er wat suiker over heen. Bak de appelbollen 25 minuten in de oven.

 

Een heerlijke traktatie!