Agrarisch Ondernemer 2013

Gevulde eieren

« Terug naar Bijgerecht

Ingrediënten:

  • 12 eieren
  • 4 plakjes bacon
  • 110 gr mayonaise
  • 40 gr rode ui, fijngehakt
  • 2 theelepels suiker
  • 1/2 theelepel balsamico
  • 1/4 theelepel selderijzout
  • 1/4 theelepel versgemalen zwarte peper
  • 10 gr verse peterselie, gehakt

Bereidingswijze:

Leg  de eieren enkel laags in een grote pan en vul met water tot 2 cm boven de  eieren. Doe de deksel op de pan en breng het water aan de kook; haal dan direct van het vuur en laat de eieren 15 minuten in het hete water staan. Giet af en laat de eieren onder koud stromend water afkoelen. Pel de eieren en halveer ze in de lengte. Haal het eigeel uit de eieren en doe deze in een kom; leg de gehalveerde eieren op een schaal.

Leg  de bacon in een grote diepe wok en bak ze op middelhoog vuur in ongeveer 10 minuten bruin, onder af en toe keren. Laat de bacon uitlekken op keukenpapier en hak ze daarna in stukjes.

Pureer  het eigeel met een vork. Voeg de bacon, mayonaise, ui, suiker, azijn, selderijzout en peper toe; meng dit goed door. Met een spuitzak de halve eieren vullen. Garneer met peterselie.

Héérlijk voor bij de borrel!

Breek de dag, tik een gezond en lekker eitje!