Agrarisch Ondernemer 2013

Het bedrijf

Wij, John en Marian Claessens uit Ysselsteyn,  zijn eigenaar van Claessens – Jenniskens Pluimveebedrijven BV. In 1985 zijn we met ons bedrijf gestart .We hebben toen een gedeelte van het bedrijf van de ouders van Marian overgenomen. Stap voor stap hebben we ons bedrijf opgebouwd en uitgebreid. Alles volgens de huidige Europese wetgeving. Op ons pluimveebedrijf houden wij opfokhennen en leghennen voor ei productie op vijf locaties in kolonie- en volièrehuisvesting.

Lees meer

Eigen opfok

We fokken onze eigen hennen op. Een broederij levert de eendagskuikens af op ons opfokbedrijf. De ontwikkeling van kuiken tot leghen duurt 17 weken waarin de kuikens een optimale groeifase doormaken. Met voeders die aangepast zijn op de levensfase, een entschema voor bescherming tegen ziektes en met het oog van de meester groeien ze uit tot robuuste leghennen. Het merendeel van de opgefokte leghennen zetten we over naar onze leglocaties waar ze tot 92 weken leeftijd eieren leggen. Het overige deel verkopen we aan collega- legpluimveehouders.

Kwaliteit

Na aankomst op het legbedrijf kan de hen nog een paar weken wennen voordat ze begint met eieren leggen. Op de drie leglocaties leveren onze leghennen topprestaties omdat we ze voorzien van de juiste huisvesting, het beste klimaat, strikte hygiëne, hoogwaardig voer en vers drinkwater van WML. Door het management en de dagelijkse zorg goed op elkaar af te stemmen is het gehele productieproces antibioticavrij. Onze kippen hebben een lange levensduur, gunstige omzetting van voer naar eieren en een lage milieubelasting. Kortom een duurzame, antibioticavrije productie van eendagskuiken tot soepkip.

Klik hier voor de film!